500 - 600 g sildefilet 
3-4 løg 
1 stk citron 
3-4 spsk  jomfru olivenolie 
1 dl vand 
Havsalt og friskkværnet peber 
Køb friske eller frosne sildefilet 
 
Silden skylles, klip rygfinnen af. 
Fold sildefileterne ud med kød siden opad, drys med lidt salt og friskkværnet peber, samt saft af ½ citron.
Fold silden sammen på tværs. 
Løgene pilles og skæres i ringe, der brydes op i ringe. 
Et ovnfast fad smøres med olivenolie. 
Løgringene lægges i bunden af fadet, sildene lægges ovenpå.
De skrællede citronskiver lægges ned mellem sildene. 
Til sidst hældes lidt olivenolie over, drys med havsalt og friskkværnet 
peber, hæld lidt vand ved.
Steges i ovnen ved 180-200ºC i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne i 
skindet.