Logo

Løgtærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Løgtærte


Denne nemme og lækre løgtærte er et godt alternativ til andre tærter som quiche lorraine, da der ikke er kød i. Prøv den til frokost, let aftensmad eller på buffeten til brunch. Server med salat.

Tilberedningstid: ca. 2 timer Arbejdstid: ca. 40 min. 6-8 personer

 

Mørdej:

125 g koldt smør

165 g hvedemel (ca. 23/4 dl)

1/2 tsk. groft salt

1 æg

evt. 1-2 spsk. vand

 

Fyld:

Løg (ca. 750 g)

15 g smør (1 spsk.)

2 fed hvidløg

2 spsk. hvidvinseddike eller lys eddike

2 1/2 dl mælk eller fløde 13%

3 æg

1 tsk. groft salt

l knsp. peber fra kværn

evt. 3 dl tørrede bønner til indlæg

 

Mørdej/bund: Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det med mel og salt, evt. i en foodprocessor.

Saml dejen med æg og evt. med vand.

Tryk dejen sammen uden at ælte den. Sæt den tildækket i køleskab ca. 1 time.

Rul dejen tyndt ud og beklæd en tærteform (24 cm i diameter) med den.

Tryk siderne godt til kanterne.

Prik bunden med en gaffel.

Læg evt. et indlæg af alufolie eller bagepapir med tørrede bønner på dejen i tærteformen, så tærtebunden ikke hæver under forbagningen.

Tærtebunden forbages midt i ovn ved 175°C i 20 min.

 

Tilbered fyldet imens.

Fyld: Pil løgene og skær dem i 1/2-1 cm tykke ringe.

Varm smør i en stor gryde og sauter løgene og hvidløg heri.

Lad dem dampe i egen saft til de er møre ca. 5 min.

Tilsæt eddike og kog kraftigt kortvarigt.

Lad løgblandingen dryppe af i en si og fordel den i tærtebunden.

Pisk mælk eller fløde let sammen med æg, salt og peber og hæld det over.

Bag tærten midt i ovn ved 200 °c ca. 20 min. til æggemassen er stivnet.

 

Tilbehør: salat og brød.

 

Tips: Pensl den forbagte tærtebund med sammenpisket æg eller æggehvide. Lad det tørre 5-10 min. før fyldet kommer i. Det gør bunden mere sprød.


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.600 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tærte med karamelliserede løg og gedeostMin løgtærte er ikke på den måde en helsesnack, men fløden er skiftet ud med mælk og...
• Løgsuppe og franske flutesÆlt dejen sammen dagen før, og sæt den i køleskabet. Form brødene, og lad dem hæve, mens...
• Løgmarmelade 2Du kan lave marmeladen med almindelige løg eller rødløg, og den holder længe i køleskabet...
• Vildand i portvin og Salat Waldorf + Melon med ingefærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os