Logo

Marinerede kyllingelår med ananas-salsa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Marinerede kyllingelår med ananas-salsa

 

Lav en god og krydret marinade, og brug den både til at marinere kødet og som "sauce". Mariner gerne dagen i forvejen. God til madpakke eller skovtur.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Marinering: mindst 3 timer. Koge-/stegetid: 30 min.

 

#

8-12 kyllingeunderlår (800-1200 g)

Marinade:

2 forårsløg

2 skalotteløg

2-3 fed hvidløg

10 g frisk ingefær

5 stilke frisk timian

1 jalapeño-chili

1 spsk farin

1 tsk salt

1 tsk stødt allehånde

½, tsk stødt kanel

¼ tsk friskkværnet sort peber

½ dl limesaft

1 dl olie

 

Ananassalsa:

1 lille ananas

1 rødløg

1 jalapeño-chili

1 lime (øko)

1 lille bundt frisk koriander

1-2 tsk farin eller rørsukker

salt

Tilbehør: 1 lime

*

 

Rens forårsløgene. Pil løg og hvidløg. Skræl ingefæren.

Skyl og pluk timianen. Rens chilien for frø og mellemvægge.

Skær det hele i mindre stykker, og kom det i en blender sammen med farin, krydderier, limesaft og halvdelen af olien.

Blend til en jævn marinade, og del den i 2 portioner.

 

Rør resten af olien i den ene portion marinade, der skal serveres som sauce til de færdige kyllingelår, og sæt den i køleskabet.

 

Læg kyllingelårene i en frysepose sammen med den anden portion marinade.

Sørg for, at lårene bliver dækket af marinaden.

Læg posen i køleskabet i mindst 3 timer - gerne til næste dag.

 

Skræl ananassen, og skær den i små stykker.

Pil og hak rødløget fint.

Rens chilien for frø og mellemvægge, og skær den i tynde skiver.

Vend ananas og rødløg sammen med fintrevet limeskal, limesaft og koriander.

Smag til med farin og salt.

 

Steg kyllingelårene i ovnen ved 225 °C i ca. 30 min., eller til de er gennemstegte.

Vend dem halvvejs.

Server de stegte kyllingelår med saucen fra køleskabet, ananassalsa og limebåde.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 333 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rosmarin kyllingEn nem og velsmagende ret med kyllingebryst. Vi har brugt abrikosmarmelade til glasering...
• Kinesisk kyllingesalatHar du en rest kylling fra et andet måltid, kan du sagtens bare plukke kødet og bruge til...
• Paella med kylling og rejer og fløderand med frugtViva España og den spanske paella med krydrede ris, kylling, rejer og grønsager. Den...
• Fyldt brieEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os