Logo

Matjes på "husmandsfacon" - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ordet 'matjes' stammer fra Holland, hvor det er den gamle betegnelse for en jomfru. Traditionelt er en matjessild altså en jomfruelig sild - dvs. den er ikke så stor men buttet og blød! Spis noget let

Spis noget let i aften eller i ...

 

8 matjesfileter

3 løg

1 stort æble

2 syltede agurker

300 g mager yoghurt naturel

200 g cremefraiche 18%

1 spsk kvark

havsalt, peber

flydende sødemiddel

½ bundt dild

*

A. Skyl fileterne under koldt vand og dup dem tørre.

B. Pil løget og skær det i ringe.

Vask æblet, skær det i kvarte og fjern kernehuset.

Skær æblet og agurkerne i små skiver.

Rør yoghurt med cremefraiche og kvark, smag til med salt, peber og sødemiddel og vend dressingen i de øvrige ingredienser.

Pynt med dild.

 

Pr portion 1971/471 kJ/kcal. 35 g protein. 30 g fedt. 12 g kulhydrat. 2 g fibre

 

Tips: Smag på et lille stykke matjesfilet efter at have skyllet det med koldt vand. Hvis det stadig er for salt, lægger man fileterne 1 time i mineralvand, mælk eller kærnemælk inden servering. Det gør smagen mildere, men ikke fad.

 

Ordet 'matjes' stammer fra Holland, hvor det er den gamle betegnelse for en jomfru. Traditionelt er en matjessild altså en jomfruelig sild - dvs. den er ikke så stor men buttet og blød! Den hollandske matjes er saltmodnet og altså lys i kødet, mens en matjes i den skandinaviske tradition er en kryddersild og dermed rød.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.879 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her