Logo

PBX laks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
(PBX er Peter Brixtoftes initialer, som bl.a. blev brugt til at godkende restaurantregninger i Farum)

Brug helst en spaghettigryde med indbygget si, der kan tages ud. Kom spaghetti i spilkogende let saltet vand. Kog pastaen til den er næsten al dente. Tag den op og dyp den i gryden igen i ny og næ for at undgå at den klæber til en klump.
Fersk røget laks skæres i tynde strimler. Helst en god vildlaks fra Østersøen uden farvestof. (De billige norske burlaks er nemlig fyldt til randen med rød farve, for at de skal se lækre ud.)
Hak et par skalotteløg og en halv bakke champignon fint. Svits det i smør og hæld tør hvidvin i panden, når champignonerne er brunet. Når vinen er kogt ind kastes en kvart piskefløde og en strimlet mellemstor frisk rød chili i. Kværn lidt hvid peber i, og et drys af hvad der kan være mellem tommel og pegefinger af paprika, men undlad salt, da laksestrimlerne, der først lige skal i til allersidst, således at de bliver kogt igennem i saucen, men ikke bliver tørre, hårde og kedelige, indeholder rigeligt salt fra røgningen.

Når laksen er blevet varm og saucen lettere tyknet, så dyppes spaghettien i det varme vand og tages op igen med det samme. Den er nu igen helt løs, uden at klistre. Hæld så meget af spaghettien i laksepanden, som er passende, vend det rundt så saucen har fordelt sig delikat i pastaen og server rygende varm med det samme.
--
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.561 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HønsesalatHønsesalaten kan også smages til med karry eller paprika og tilsættes andre grønsager som...
• Stegt andebryst med bønner og forårsløgEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kartoffelmad med stegte løgEn god kartoffelmad bliver man aldrig træt af. Her er den serveret med friskstegte løg og...
• Granatæble sauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?

Afstemning
Hvad spiser du til frokost?
Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?Fortæl dine venner om os