Logo

PBX laks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(PBX er Peter Brixtoftes initialer, som bl.a. blev brugt til at godkende restaurantregninger i Farum)

Brug helst en spaghettigryde med indbygget si, der kan tages ud. Kom spaghetti i spilkogende let saltet vand. Kog pastaen til den er næsten al dente. Tag den op og dyp den i gryden igen i ny og næ for at undgå at den klæber til en klump.
Fersk røget laks skæres i tynde strimler. Helst en god vildlaks fra Østersøen uden farvestof. (De billige norske burlaks er nemlig fyldt til randen med rød farve, for at de skal se lækre ud.)
Hak et par skalotteløg og en halv bakke champignon fint. Svits det i smør og hæld tør hvidvin i panden, når champignonerne er brunet. Når vinen er kogt ind kastes en kvart piskefløde og en strimlet mellemstor frisk rød chili i. Kværn lidt hvid peber i, og et drys af hvad der kan være mellem tommel og pegefinger af paprika, men undlad salt, da laksestrimlerne, der først lige skal i til allersidst, således at de bliver kogt igennem i saucen, men ikke bliver tørre, hårde og kedelige, indeholder rigeligt salt fra røgningen.

Når laksen er blevet varm og saucen lettere tyknet, så dyppes spaghettien i det varme vand og tages op igen med det samme. Den er nu igen helt løs, uden at klistre. Hæld så meget af spaghettien i laksepanden, som er passende, vend det rundt så saucen har fordelt sig delikat i pastaen og server rygende varm med det samme.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 8.019 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her