Logo

Pirogger med kødfyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pirogger kan laves på mange måder, med mange ingredienser. Her laves de med oksekød og gulerødder. Spis for eksempel piroggerne til frokost med råkost eller snack grøntsager.

 

 

Dej:
4 dl mælk
1 pk. gær (50 g)
2 tsk sukker
2 tsk salt
1 1/2 spsk olie
200 g rugmel
400 g hvedemel

Fyld:
90 g løg
2 tsk fedtstof
500 g hakket oksekød med højst 12 g fedt pr. 100 g
150 g gulerødder
3 spsk koncentreret tomatpuré
salt
peber

Pensling:
1 æg
*


Dejen:
Mælken lunes, og gæren udrøres heri.
Sukker, salt og olie røres i.
Rugmel og hvedemel tilsættes.
Hold lidt af hvedemelet tilbage.
Dejen æltes godt igennem, dækkes til med et viskestykke og sættes til forhævning i ca. 30 min.

Fyldet:
Løget pilles og hakkes fint.
Løget svitses i fedtstoffet.
Oksekødet tilsættes og svitses med, til kødet har delt sig.
Gulerødderne skrælles og rives groft.
De revne gulerødder og tomatpureen tilsættes.
Kødfyldet smages til med salt og peber.
Fyldet hældes op i et fad og afkøles lidt.

Piroggerne:
Dejen slås ned og deles i 20 portioner.
Hver dejklump rulles ud på størrelse med en desserttallerken.
Ægget til pensling piskes sammen, og kanten på piroggerne pensles.
Kødfyldet fordeles på de 20 pirogger.
Fyldet lægges kun på den ene halvdel af dejen.
Den anden halvdel af dejen foldes henover fyldet, og kanterne trykkes sammen med en gaffel.
Piroggerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver i ca. 10 min.
Piroggerne pensles med resten af ægget.
Piroggerne bages i ca. 12 min. ved 200 º C på midterste ovnrille.

Servering:
Pirogger spises til frokost med en skål råkost eller snack grønsager til.

Variation:
Fyldet kan varieres alt efter smag og fantasi. Oksekødsfyldet kan fx erstattes af en rest hamburgerryg i skiver eller i tern sammen med ost og tomat, dampet spinat med fetaost eller tun med rød peberfrugt.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.982 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Flamberet laks med grøn peberEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Røget ørred SørensEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fyldt squash 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Citronpie med marengsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os