Logo

Pizzasnegle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pizzasnegle

 

Snegle med fyld a la pizza er gode og dejlige til frokost, i madpakken og som et lille mellemmåltid. Prøv dem også som tilbehør til en salat eller til tomat- eller kartoffelsuppe.

Arbejdstid: 25 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 15-20 min. Fryse-egnede. ca. 14 store snegle

 

#

25 g gær (½ pakke)

3 dl lunkent vand

½ dl olie

2 spsk tomatpuré

1 tsk groft salt

ca. 500 g pizzamel eller hvedemel

 

Fyld med skinke:

10 skiver lufttørret skinke (ca. 150 g)

3 tomater (200 g i små terninger)

1 løg (hakket)

1 håndfuld frisk basilikum eller 2 tsk tørret

3 spsk parmesanost

 

Fyld med svampe (vegetarisk):

50 g tørrede blandede svampe (udblødt i vand ca. 30 min.)

2-3 fed hvidløg (knust)

3 tomater (200 g i små terninger)

 

Drys:

75 g revet mild ost

*

 

Rør gæren ud i vand, olie og tomatpuré og tilsæt salt og gradvist hvedemel.

Ælt dejen glat og smidig.

Læg den i en skål og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur ca. 1 time.

Ælt dejen igennem, og rul den ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 50x30 cm.

 

FYLD MED SKINKE: Fordel skiver af skinke på dejen.

Bland terninger af tomat med hakket løg, hakket eller tørret basilikum og parmesanost.

Læg blandingen i et jævnt lag på skinken.

Lad 4-5 cm i den ene ende af dejen være fri for fyld.

 

FYLD MED SVAMPE: Lad de udblødte svampe dryppe af i en si.

Hak svampene og bland dem med knust hvidløg og tomatterninger.

Fordel blandingen i et jævnt lag på dejen.

Lad 4-5 cm i den ene ende af dejen være fri for fyld.

 

Rul dejen sammen som en roulade og slut af med stykket uden fyld.

Tryk dejen godt sammen, og skær den i 14 stykker, ca. 2½ cm tykke.

Hvis lidt af enden af en snegl går løs trækkes dejsnippen ind under bunden på pizzasneglen.

 

Tænd ovnen på 225 °C og lad pizzasneglene hæve på bageplader med bagepapir i ca. 30 min.

Bag dem ca. 20 min. drys med ost efter de første 10 min.

Lad dem køle lidt af på en bagerist.

 

Tips: Pizzasneglene smager godt lune. Skal de fryses, er det bedst at komme dem lune i fryseposer.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.289 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?