Logo

Porretærte med baconsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Her er en god opskrift på en simpel men lækker frokostret: porretærte med baconsalat. Dejen til tærten er super nem at lave, men hvis du ikke lige har tid kan du selvfølgelig godt bruge en købt dej.

 

 

Dej:
180 g hvedemel
80 g smør
1/2 tsk salt
1 dl koldt vand

Fyld:
25 g smør
300 g grofthakkede porrer
2 1/2 dl Karolines Mornay Sauce
3 æg
1/2 tsk revet muskatnød
1/2 tsk groft salt
friskkværnet peber

Baconsalat:
150 g bacon i tynde skiver
300 g hovedsalat revet i grove stykker

*

Dej:
Bland hvedemel, salt og persille i en skål.

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til det ligner revet ost.
Saml hurtigt dejen.
Tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter).
Lad dejen gå halvt op ad formens side.
Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time.
Forbag bunden og lad den køle lidt af.

Fyld:
Smelt smørret i en pande på stort blus og ved kraftig varme, uden at det bruner.
Svits porrerne i ca.3 min.
Rør Mornay Sauce og æg sammen og tilsæt muskatnød, salt, peber og de svitsede porrer.
Fordel fyldet i den forbagte bund.

Baconsalat:
Læg baconskiverne i en lille bradepande (ca. 19 x 26 cm) og steg baconen sammen med tærten.
Tag den gyldne og sprøde bacon ud efter ca. 25 min. og læg den på fedtsugende papir.
Hak baconen groft.
Anret de revne salatblade og bacon lagvis i en skål og server baconsalaten sammen med den lune porretærte.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.129 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• RismelstrekanterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fiskefrikadeller med urterHurtig mad - Saftige fiskefrikadeller - lækre til både aftensmad og næste dags frokost og...
• Røget okseinderlår med fennikelsalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Oksebøffer, panerede + RabarbergratinMediterran nydelse: Urter krydrer panaden, timianblade krydrer tomaterne. Dansk nydelse:...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os