Logo

Røget makrel med nye kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Røget makrel med nye kartofler

 

Røget makrel har en markant og kraftig smag, der passer godt til sommerens friske kartofler.

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 8 min. 4 personer.

 

#

1 røget makrel

8 grønne salatblade

12 radiser

4 skiver groft hvedebrød

 

Kartoffelsalat:

500 g nye kartofler

4 spsk mayonnaise

1 spsk fintsnittet purløg

lidt frisk dild

salt og friskkværnet peber

*

 

1. Skrub kartoflerne rene og kog dem 8 min. i velsaltet vand.

Sluk for varmen og lad kartoflerne trække færdige under låg 8-10 min.

Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle af.

Skær kartoflerne i terninger eller skiver.

 

2. Rør mayonnaisen sammen med purløg og dild og vend den sammen med kartoflerne.

Smag til med salt og peber.

 

3. Skær hovedet og halen af fisken.

Åbn makrellen i bugen og læg den fladt på skindsiden.

Løft rygbenet op fra halen.

Skrab resten af benene væk med en kniv, vend fisken om og træk forsigtigt fiskeskindet af fra halespidsen.

Del kødet i mindre stykker.

 

4. Skyl og tør salatbladene.

Rens radiserne og skær store radiser i halve eller kvarte.

 

5. Anret stykker af røget makrel på brød med salat, kartoffel salat og radiser.

 

Røget makrel med nye kartofler

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.424 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her