Logo

Ribbenssteg med rødkål - til frokost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1-1,2 kg ribbenssteg
1 spsk groft salt
2 laurbærblade
 
Gammeldags rødkål:
1 lille rødkål ca. 1 kg
25 g smør
1 dl eddike
2 dl ribssaft
1 tsk salt
ca. ¾ dl sukker 

Tilbehør: 300 g rugbrød
 
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet.
Har slagteren ridset stegen så gå den efter, nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne.
Kom groft salt og laurbærblade ned mellem sværene.
Læg alufolie i bunden af bradepanden.
Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt.
Sæt stegen midt i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200°C og lad stegen stå i ca. 1 ½ time, til kødet er gennemstegt.
Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile lidt.
Servér kødet varmt eller koldt.

Rødkål:
Snit kålen fint og svits den i smør i en gryde.
Tilsæt eddike når kålen er faldet lidt sammen.
Kog ved kraftig varme nogle minutter uden låg.
Tilsæt ribssaft og salt og læg låg på gryden.
Kog kålen ved svag varme i ca. 1 time.
Smag til med sukker og evt. mere salt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.270 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her