Logo

Roastbeef med guacamole og marinerede nye kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Roastbeef med guacamole og marinerede nye kartofler

 

Nyd fridagene med lidt ekstra godt til frokost. Her er serveret el sommerlig kold frokost, der både er velsmagende og mættende. kan gøres klar i forvejen, så det er let at have familie eller gæster.

6-8 personer. Arbejdstid: 40 min. Stege-/kogetid: ca. 50 min.

#

750 kg roastbeef (af okseinderlår eller okseklump, snøret)

15 g smør

1 spsk olie

1-2 tsk groft salt

friskkværnet peber

 

Marinerede kartofler:

1 kg nye kartofler

1 dl olie

2 spsk limesaft

1 bundt bredbladet persille

salt og friskkværnet peber

 

Guacamole:

4 modne avocadoer

1-2 lime

2-3 fed hvidløg

4 tomater

½-1 jalapeño (eller anden frisk chili efter smag)

 

Tilbehør:

frisk koriander og thai-basilikum

grøn salat

1 lime

*

Dup kødet tørt med køkkenrulle, og brun det på alle sider på en pande eller i en stegegryde smør og olie i.

Krydr med salt og peber.

 

Læg roastbeefen i et ovnfast fad, og sæt et stegetermometer i midten af kødet.

Sæt fadet i midten af ovnen, tænd på 150 °C, og steg i ca. 45 min, til centrumtemperaturen er 55-60 °C.

Afkøl kødet i køleskab.

 

Skrub kartoflerne rene, og kog dem i 15-20 min.

Afkøl kartoflerne og skær dem i skiver.

Vend kartoflerne med en blanding af olie. limesaft og hakket persille, og krydr med salt og peber.

 

Halver avocadoerne, fjern stenene, og træk skrællen af.

Blend avocadokødet med friskpresset limesaft og knust hvidløg.

Tilsæt fine terninger af tomat.

Smag til med salt og finthakket frisk chili efter smag.

 

Skær roastbeefen i tynde skiver, og anret med guacamole, salat, krydderurter og limestykker.

Server med de marinerede kartofler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 337 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Enchilada med chilisauce og majskolberEn enchilada er en mexicansk majspandekage rullet om et fyld af kødfars eller ost. Du kan...
• Peberbøf med bønnesalat og rabarberfoolVi serverer weekendens peberbøffer med en god og fyldig salat med kogte hvide bønner, Du...
• Chili con carne ScotchDe, der ikke kan tåle stærk mad, må springe denne opskrift over
• RomfromageFromage til dessert. Se opskriften på den lækre fromage med rom her
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os