Logo

Rullepølse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rullepølse

 

Rullepølse hører til et veldækket frokostbord, især i højtiderne som Påske og Jul. Smagen på rullepølser varierer rigtig meget fra fede smagsneutrale i kedelige skiver til en hel, hvor man virkelig kan smage både kød og krydderier. Du kan også bare lave din egen, der med garanti kommer til at smage langt bedre end en fra supermarkedet, og samtidig er langt billigere.

Tilberedningstid: 30 minutter. Stegetid: ca 1 time. Fryseegnet. 8-12 personer.

 

#

1-1½ kg svinefilet

salt og peber

1-2 bundt persille

3-4 blade husblas

bomuldssnor

 

Saltlage:

1 l vand

200 g salt

25 g sukrin (eller sukker)

*

 

Skær et dybt snit rundt langs kanten i svinefileten, så kødet kan foldes ud til en

ca. 1 cm høj rektangel.

Krydr med salt og drys et godt lag peber på.

Skyl og slyng persillen.

Pluk persille og læg et lag af den på kødet og dæk det derefter med husblas.

Rul kødet tæt sammen på langs og snør godt med bomuldssnoren.

Læg rullepølsen i en kold saltlage, der er lavet i forvejen, og lad den trække der i 2 døgn - sørg for, at den er helt dækket af lagen.

Tag rullepølsen op efter endt trækketid og kog den mør i letsaltet vand, ca. 1 time.

Lad den afkøle 30 minutter i lagen.

Tag den derefter op og læg den i pres, fx mellem to skærebrætter.

Vent til næste dag med at skære af rullepølsen.

 

Saltlage:

Bring vand, salt og sukrin (sukker) i kog.

Rør rundt, til saltet er helt opløst og afkøl derefter lagen helt.

 

TIPS: Brug persille fra frost eller giv det et lille opkog, så det er faldet sammen før, det lægges på den rå rullepølse. Saltlagen kan også bruges til fx saltkød, tunge eller oksebryst.


Pølsen kan også lægges i en bageform, et anden form ned ovenpå og pres forsigtigt med snor eller skruetvinge.  
 

Beregning for 100 g rullepølse:

Kalorier: 111 kcal. Protein 23 g (82 %). Kulhydrat 0,1 g (2 %). Fedt 2 g (16 %). Kostfibre 0 g.

 

Wikipedia: Rullepølse er kød som er saltet i en lage, rullet sammen med krydderier, kogt og presset i en rullepølsepresse. Kødet er slag af svin, okse eller lam. Rullepølse bruges skiveskåret som pålæg.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 659 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Forårsflæskesteg og pæretærte med chokoladesauceFlæskestegen serveres med friskt grønt tilbehør. Desserten er en sprød tærtebund fyldt med...
• Svinefilet med varme krydderierKrydderblanding: rosenpeber, appelsin, kanel, nellike, spidskommen. Kål har en god volumen...
• Forårsflæskesteg og pæretærte med chokoladesauceFlæskestegen serveres med friskt grønt tilbehør. Desserten er en sprød tærtebund fyldt med...
• CognacbuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os