Logo

Sønderjydsk surrib

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Sønderjydsk surrib

Foto venligst indsendt af Lise Baggesen

# Ingredienser

¾ kg fersk stribet flæsk (fra kogestrimmel)
¾ l vand
1½ dl eddike
3 laurbærblade
5 hele nelliker
hele peberkorn (5-10)
salt
1½ blad husblas pr. dl suppe

* Tilberedning  
Kog flæsket mørt i vandet (ca. 1-1½ time), som tilsættes salt, peber,
eddike, nelliker og laurbærblade.
Skær det i skiver med ribbenene ved og læg det i en sandkageform eller
taglagt i en oval form.
Skum fedtet af suppen og si den gennem et klæde.
Tilsæt 1½ blad udblødt husblas pr. dl suppe og hæld det over flæsket.
Der skal så meget suppe til, at flæsket er dækket.
Lad surribben stå koldt, til geleen er stivnet, gerne til næste dag.
Vend den ud af formen og ret den an.

 
Rugbrød og sennep serveres til.
Et stykke svinekam uden svær kan tilberedes på samme måde, 

men skæres i tynde skiver.
 
Egnsret


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.435 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?







Effektiv reklame - klik her