Logo

Sønderjydsk surrib

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

¾ kg fersk stribet flæsk (fra kogestrimmel)
¾ l vand
1 ½ dl eddike
3 laurbærblade
5 hele nelliker
hele peberkorn (5-10)
salt
1 ½ blad husblas pr. dl suppe
 
Kog flæsket mørt i vandet (ca. 1-1 ½ time), som tilsættes salt, peber,
eddike, nelliker og laurbærblade.
Skær det i skiver med ribbenene ved og læg det i en sandkageform eller
taglagt i en oval form.
Skum fedtet af suppen og si den gennem et klæde.
Tilsæt 1 ½ blad husblas pr. dl suppe og hæld det over flæsket.
Der skal så meget suppe til, at flæsket er dækket.
Lad surribben stå koldt, til geleen er stivnet, gerne til næste dag.
Vend den ud af formen og ret den an.
Rugbrød og sennep serveres til.
Et stykke svinekam uden svær kan tilberedes på samme måde, men skæres i tynde skiver.
 
Egnsret

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.656 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Grillede I juleaften?

Effektiv reklame - klik her