Logo

Sønderjydsk surrib

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
¾ kg fersk stribet flæsk (fra kogestrimmel)
¾ l vand
1 ½ dl eddike
3 laurbærblade
5 hele nelliker
hele peberkorn (5-10)
salt
1 ½ blad husblas pr. dl suppe
 
Kog flæsket mørt i vandet (ca. 1-1 ½ time), som tilsættes salt, peber,
eddike, nelliker og laurbærblade.
Skær det i skiver med ribbenene ved og læg det i en sandkageform eller
taglagt i en oval form.
Skum fedtet af suppen og si den gennem et klæde.
Tilsæt 1 ½ blad husblas pr. dl suppe og hæld det over flæsket.
Der skal så meget suppe til, at flæsket er dækket.
Lad surribben stå koldt, til geleen er stivnet, gerne til næste dag.
Vend den ud af formen og ret den an.
Rugbrød og sennep serveres til.
Et stykke svinekam uden svær kan tilberedes på samme måde, men skæres i tynde skiver.
 
Egnsret
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.437 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Broccoli med ostBroccoli er lækkert som tilbehør og indeholder både kostfibre og vitaminer. Her gratineres...
• Pebergravad laks og linsesalat med klementinLav selv en god, gravad laks til frokostbordet. Det kræver ikke meget arbejde, men laksen...
• Carpaccio, CaribiskRaffineret og lynhurtigt lavet: Eksotiske frugter og krydderier giver færdigkøbt kamsteg...
• Bananer med farin og kokosLet og hurtig dessert med banan, farin, kokos og citronsaft, der bages i ovnen til de er...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!