Logo

Sardiner, marinerede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

70 g friske sardiner (istedet kan også bruges små friske, rensede, udbenede sild. Andre fisk fx.små knurhaner er også velegnet - kan serveres varm eller kold)
citron
½ bdt glatbladet persille
½ bdt basilikum
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 tsk tørret rosmarin
1 ¼ dl tør hvidvin
1 ¼ dl hvidvinseddike
2 spsk hvedemel
5 spsk olivenolie
salt og peber

De friske sardiner renses, skylles grundigt, og hovederne skæres af. Sardinerne tørres af, dryppes med saften af ½ citron og drysses let på begge sider med hvedemel. Olivenolien varmes op på en stor pande og fiskene steges heri ca. 2 min. på hver side.

Marinade: Hvidløg og løg hakkes meget fint. De kommes i en gryde sammen med hvidvin, hvidvinseddike, laurbærblad, tørret rosmarin og ½ tsk salt. Det hele koges kraftigt igennem i 2 min. Persille hakkes fint, og basilikum skæres i strimler. Gryden tages af ilden, de friske krydderurter røres i, og der smages til med peber.

½ citron skæres i skiver. De færdigstegte sardiner lægges lagvis med citronskiverne i et fad. Marinaden hældes over, retten dækkes til og trækker en kort tid.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.112 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her