Logo

Stjerneskud

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Stjerneskud

 

Stjerneskud er en vaskeægte klassiker fra det danske smørrebrødskøkken. Når du tilbereder retten med frisk fisk og gode råvarer, er det noget af det bedste især med friske asparges og friskpillede rejer på toppen.

Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 10 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

4 rødspættefileter

salt og peber

1 dl hvidvin

50 g hvedemel

1 æg

50 g rasp

25 g smør

1-2 spsk olie

 

Tilbehør:

2 store salatblade

6-8 friske asparges eller konserves

1 tomat

1 citron

3 spsk mayonnaise

2 spsk cremefraiche

2 skiver lyst brød eller rugbrød

150 g pillede rejer

lidt dild

evt. 1 lille glas kaviar

*

 

1. Skyl og slyng salatbladene.

Rens de friske asparges og damp dem møre i letsaltet vand i 3-4 min.

Vask tomaten og skær den i både.

Skær citronen i skiver eller både.

 

2. Rør mayonnaisen med cremefraiche og smag til med 1 tsk citronsaft, salt og peber.

 

3. Krydr fiskefileterne med salt og peber.

Fold halestykkerne ind på to af dem og læg dem i en sauterpande med hvidvin.

Damp dem ganske stille under låg 3-5 min.

 

4. Vend de sidste to fileter i mel blandet med salt og peber.

Ryst overskydende mel af og vend dem i sammenpisket æg.

Dryp af og vend dem i rasp.

Steg dem gyldne og sprøde på en pande med smør og olie 2-3 min. på hver side.

 

5. Rist brødet let og anret med salatblade og de to slags rødspættefileter.

Top op med mayonnaisedressingen, rejer og asparges.

Pynt med citron, tomat og dild og evt. en teskefuld kaviar på hver anretning.

 

TIPS: Du kan røre dressingen med lidt tomatpuré, paprika og chili, hvis du foretrækker en krydret dressing.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 378 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fyldte rødspætterullerRødspættefileterne er fyldt med artiskokker og persille, og serveret med en lys sauce...
• Rødspættefileter med rejer og aspargesDenne dejlige fiskeret er nem at tilberede og smager fantastisk, selv om den er tilberedt...
• Stegte rødspættefileter med pestoDisse meget velsmagende fiskefileter kan også fint laves med skrubbe og ising - lige godt
• Frugtsalat - Ensalada de frutaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os