Logo

Sydlandsk æggekage med grønne asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g grønne asparges så tynde som muligt
1 fed hvidløg
1 bundt storbladet persille
8 spsk koldpresset olivenolie
6 store æg
2 spsk hvedemel
1 knivspids peber fra kværn
salt

Først vasker du de grønne asparges.
Skræl den nederste ende, og skær den træede endeflade af.
Skær dem i 3-4 cm lange stykker, og læg hovederne til side.
Så skræller du hvidløget og hakker det fint.
Vask persillen, og hak bladene.
Varm derpå 2 spsk olie op på en stor pande, og vend alle aspargesstykkerne undtagen hovederne deri ved jævn varme i 2-3 minutter.
Hæld så 2-3 spsk vand og aspargeshovederne på panden, og lad det svitse yderligere i 1 minut.
Rør hvidløg og persille i aspargesblandingen, og svits det endnu ½ minut. Krydr det med salt og peber, og tag panden af varmen.
Så lægger du låg på og lader den stå og køle af.
Pisk nu æggene med hvedemel, 5-6 spsk vand og lidt salt, og hæld de afkølede asparges i blandingen.
Tør panden af med køkkenrulle, og varm 3 spsk olivenolie op.
Hæld dernæst æggeblandingen med asparges på panden.
Steg æggekagen ved stærk jævn varme, indtil æggemassen begynder at stivne.
Rør ikke i den, du skal bare løfte op i kanterne med en spartel.
Hæld 2 spsk olivenolie ned langs kanten, og løft æggekagen med spartelen, så olien kan løbe ind under.
Læg låg over, og lad den stege færdig ved svag varme i 2 minutter, til den er brun i bunden.
Læg så æggekagen på et fad, og servér den straks.
En baguette eller groft brød og et glas hvidvin ville passe fint til denne sydlandske æggekage.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.869 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her