10 æg 
skallen af 4 store løg og 1 rødløg 
1 stykke peberrod 
2 laurbærblade  
2 dl  cidereddike 
 salt
 sorte peberkorn 
2 spsk  sennepskorn 
1 æg 
2 dl  rapsolie 
3 spsk  grov dijonsennep 
1 tsk  mørkt sukker
1 spsk  eddike 
Skræl løgene og kom skallerne i en gryde med vand. 
Kog dem i en halv time. prik æggene og kog dem i lagen i 5 min. 
Kom dem i koldt vand. 
Si lagen og kog den op med krydderier og eddike. 
Pil æggene og læg dem i et sylteglas med lagen og krydderierne over. Lad dem trække mindst 1 dag.  
Rør en mayonnaise af olie og æggeblomme, smag til med sennepen, en smule eddike og sukker. 
Spis til æggene og giv en salat til, feks. af frisk spinat.