Logo

Tærte med blåskimmelost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 6-8 personer 

 

Mørdej:

125 g koldt smør

165 g hvedemel (ca. 2 ⅔ dl) ½ tsk. groft salt

1 æg

evt. 1-2 spsk vand

fyld:

75 g blåskimmelost fx Roquefort

4 æggeblommer

4 dl piskefløde

1 knsp. peber fra kværn

*

 

Mørdej/bund:

Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det i mel og salt, evt. i en foodprocessor. Saml dejen med sammenpisket æg og evt. med vand.

Tryk dejen sammen uden at ælte den.

Sæt den tildækket i køleskab ca. 1 time.

Rul dejen tyndt ud og beklæd en springform (24 cm i diameter) med den. Tryk dejen godt til i kanten. Prik bunden med en gaffel.

Læg evt. et indlæg af alufolie eller bagepapir med tørrede bønner på dejen i formen, så tærtebunden ikke hæver under for-bagningen.

Tærtebunden for-bages midt i ovnen ved 175 °C ca. 20 min.

 

Fyld: Blend blåskimmelost med æggeblommer.

Rør piskefløde og peber i.

Hæld fyldet i den for-bagte bund.

Bag tærten midt i ovnen ved 175 °C ca. 50 min. til fyldet er stivnet.

Lad den afkøle lidt inden servering.

Tilbehør Fx salat med valnødder eller bladselleri.

Tip: Dejen kan tilberedes i forvejen. Holdbar ca. 1 uge i køleskab og ca. 2 mdr. i fryser.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.520 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?