Logo

Toast Florentine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Toast Florentine

 

Æg Florentine Toast er en god morgenmad eller brunchopskrift som også kan serveres med gedeost og cremet avocado.

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 20 min.

#

250 g frossen hel spinat eller 400 g frisk

smør/margarine

salt, peber fra kværn

4 æg

4 skiver franskbrød

 

Sauce:

25 g smør/margarine

1½ spsk hvedemel

1½ dl mælk

1 dl piskefløde

1½ dl reven ost

*

1. Smelt fedtstoffet til saucen.

Rør melet i og spæd med mælk og fløde.

Lad saucen koge 3-5 min.

Tag kasserollen fra varmen og rør osten i.

Hold saucen varm, men den må ikke koge.

Smag den til med salt og peber.

2. Optø den frosne spinat i et dørslag.

Pres vandet ud.

Svits den optøede eller den letkogte friske spinat i lidt fedtstof.

Drys med salt og peber.

Hold spinaten varm.

3. Æggene skal hårdkoges eller pocheres (se Tips).

Rist brødskiverne.

Læg brødet i et ovnfast fad og fordel spinaten over, derefter de hårdkogte eller pocherede æg.

Hæld saucen over.

6. Gratiner retten under grillen eller ved kraftig overvarme til overfladen er gylden, 3-5 min.

7. Serveres med det samme, enten som frokostret eller som aftensmad med tomater til.

 

Tips: Sådan pocherer man æg

Bring 1 liter vand i kog med 1 tsk salt og 2 tsk eddike.

Slå et æg ud i en kop og lad det glide ned langs siden af gryden/ kasserollen.

Vandet skal kun boble svagt, ikke bulderkoge.

Saml straks hviden omkring blommen ved hjælp af to skeer.

Lad ægget syde i det varme vand ca. 3 min.

Tag det op med en hulske.

Skær evt. ægget pænt til i kanten - uden at punktere det.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.244 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her