Rejer er nem mad. Her får du opskrifterne på en lækker
rejemad, en rejesandwich med sprøde grønsager og wraps med rejer og avocado.
Alle opskrifter er til 2 personer (Er du alene så halver portionen) og tager 15-20 min at lave.
# Rejemad med
hjemmerørt mayonnaise
Mayonnaise:
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
¼ tsk salt
1-2 spsk citronsaft
2½ dl koldpresset olie
Endvidere:
200 g pillede rejer
2 skiver lyst brød
evt. smør
salatblade
dild
*
Pisk æggeblommer med salt og citronsaft til en tyk creme
(ca. 5 min. med en håndmikser).
Pisk olien i lidt ad gangen, og tilsæt evt. en lille smule
vand, hvis den bliver for fed.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Opbevar i et glas med låg i køleskabet.
Smør brødet med smør eller mayonnaise, og anret med salatblade
og rejer.
Læg en skefuld mayonnaise på toppen, og pynt med dild.
#Luksus rejesandwich
150 g pillede rejer
4 skiver lyst brød
sprøde salatblade
3 spsk mayonnaise
3 spsk fromage frais
¼ tsk paprika
¼ tsk Worcestershiresauce
1-2 stilke bladselleri
1 forårsløg
¼ agurk
salt og peber
*
Rør mayonnaise og fromage frais sammen med paprika, Worcestershiresauce,
salt og peber.
Hak bladselleri, forårsløg og agurk uden kerner, og vend det
i dressingen sammen med rejerne.
Anret med sprøde salatblade mellem brødskiverne.
# Wrap med rejer og
avocado
150 g pillede rejer
2 modne avocadoer
2 spsk limesaft
½ chili
salatblade
3-4 cocktailtomater
frisk koriander eller persille
2 tortillas
salt og peber
*
Mos avocadokødet sammen med limesaft.
Tilsæt finthakket chili, og smag til med salt og peber.
Smør avocadomosen på madpandekagerne, og læg rejerne i en
stribe på midten.
Læg salat, tomatbåde og koriander eller persille ved, og rul
tortillaerne tæt sammen omkring fyldet.
TIPS: Du kan smage mayonnaisen til med hakkede krydderurter,
sennep, chili eller karry, og du kan udvide smørrebrødet med avocadoskiver,
tomat, agurk, hårdkogt æg eller kaviar.