Logo

Vafler med avocadosalsa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Stærkt og let; Med avocado, tomater, koriander og et stænk tabasco får vaflerne her, så hatten passer ...

Stærkt og let; Med avocado, tomater, koriander og et stænk tabasco får vaflerne her, så hatten passer. Tilberedning: 40 min.

 

150 g fuldkornshvedemel

2 æg (delte i blommer og hvider)

2,5 dl letmælk

30 g smør

300 g tomater

3 forårsløg

1 avocado

1 spsk citronsaft

2 spsk hakkede korianderblade (eller bredbladet persille)

salt og peber

tabasco

100 g sødmælksyoghurt

 

Til vaffeldejen røres mel, æggeblommer og mælk sammen.

Lad det stå og trække i 10 minutter.

Smørret smeltes og afkøles.

Tomaterne skæres i kvarte, udkernes og skæres i små terninger, forårsløgene skæres i smalle ringe.

Frugtkødet af avocadoen skrabes ud af skallen med en stor ske.

Hak det meget fint og bland det straks med citronsaften.

Koriander, forårsløg og tomater blandes med avocadoen.

Det hele krydres med salt, peber og tabasco.

Æggehviderne piskes stive med 1 knsp salt.

Vend den piskede æggehvide og smørret i vaffeldejen.

Krydr med salt og peber.

Varm et vaffeljern op, og smør det eventuelt med lidt fedtstof.

Bag vaflerne en efter en.

 

Madopskrift billede

Vaflerne serveres med avocadosalsa og yoghurt.

 

Madopskrift billede

HAR DU IKKE ET JERN I ILDEN? PYT MED DET!

Hvis du er den lykkelige ejer af et vaffeljern, så er det helt fint. Men man kan også godt klare sig uden: 1 spsk olie varmes op på en slip-let pande (24 cm ø), dejen hældes på panden, som sættes i den forvarmede ovn ved 200°C (varmluft 180°C) på 2. rille fra neden i 10-12 minutter.

Den store, runde vaffel vendes ud på et fad og skæres ud som en lagkage.

PS: Pandeskafter af kunststof skal vikles ind i alufolie!

Alternativt brug en springform (26 cm ø)

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.265 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pandekager med spinat og laksEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Butterdejstrekanter, fyldteKønt og saftigt: I den sprøde butterdej gemmer der sig en krydret fars med saltmandler og...
• Pizza con funghiDenne pizza con funghi eller pizza med svampe laves med champignon- men andre svampe kan...
• Lammekoteletter surprise + OstemousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os