Logo

Vandmelonsalat med lime og mynte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vandmelonsalat med lime og mynte


Der er sommerdage, hvor man hverken har lyst til at tilberede eller spise varm mad. Prøv da disse to skønne retter, der kan laves helt uden komfur.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min.

 

#

1 fennikel

¼ vandmelon

½ rødløg

50-75 g spinatblade eller salatblade

50 g fetaost

8-10 sorte oliven

2-3 stilke frisk mynte

1 stilk frisk basilikum

 

Dressing:

1 økologisk lime

1 spsk olie

1 tsk honning

salt og peber

*

 

Lav først dressingen: Vask limefrugten, riv skallen fint, og pres saften.

Rør skal og 2 spsk saft sammen med olie, og smag til med honning, salt og peber.

 

Rens fennikelknolden, og skær den i papirtynde skiver.

Læg dem i iskoldt vand i 15 min. så de bliver sprøde.

 

Skær skrællen af vandmelonen, fjern kernerne, og skær frugtkødet i terninger eller skiver.

Pil rødløget og skær det i papirtynde skiver.

 

Skyl og slyng spinat- eller salatblade, og anret dem på et fad eller 2 tallerkener.

Anret afdryppet fennikel, vandmelon, rødløg og brud af feta på salaten.

Dryp dressingen over salaten, og drys med oliven og krydderurteblade.

 

TIPS: Du kan erstatte fennikel med tynde skiver agurk eller avocado - de skal ikke lægges i isvand.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.073 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?