Logo

Fisk er hurtig mad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fisk er hurtig mad

 

Det kan være praktisk at have et forråd af frossen fisk i fryseren, især hvis du ikke har nem ad- gang til frisk fisk. Men du må ikke glemme, at frossen fisk skal have tid til at tø op; desuden taber den i smagsværdi, efter at den har været frosset ned.

 

Hvis du gerne vil sætte fisk på bordet i en fart, så skal du vælge fiskefilet'er - helst friske - men ellers løsfrosne, dvs. at hver filet er pakket ind for sig, hvilket forkorter optøningstiden.

Hvis du bruger fisk, der er frosset i hele blokke, er det nemmest at skære blokkene i skiver, inden du tilbereder fisken, så slipper du for den lange optøningstid, som er nødvendig for at kunne skille fisken fra hinanden.

 

Foruden rå fisk kan du købe tilberedte fiskeretter, som blot skal varmes eller steges. I hvert enkelt tilfælde må du rette sig nøje efter anvisningen.

 

Husk at optøet, frossen fisk ALDRIG må fryses ned igen.

 

Grønsager til fisk: Broccoli, rosenkål, ærter foruden kartofler (eller ris).

 

Sauce til fisk: Citronsauce, hollandaise, persille-, dild- eller æggesauce. Til stegt fisk desuden smeltet smør, evt. tilsat citronsaft og kryddergrønt.

 

Krydderier til fisk: Citron eller lime, persille, dild, citronmelisse, samt vin til lage og sauce.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 191 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Geddeboller med purløgssauceGedden er en af Danmarks største ferskvandsfisk, og dens kød er perfekt til fars. Klassisk...
• Spinatsalat med røget fisk og stenbiderrognDu kender måske mest stenbideren for dens rogn, men selve fisken kan også spises. Bedst er...
• Fiskepande med appelsin og rosmarinEn nem fiskeret med masser af solskins-smag. Brug en fisk, der er fast i kødet - vi har...
• Syltet pære med hvidvinssorbet og chokoladeganacheDesserten er en nyfortolkning af Belle Helene (pære, is og chokolade)
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?

Afstemning
Hvad spiser du til frokost?
Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?Fortæl dine venner om os