
 
Det er en rigtig luksusret, vi har på tapetet her: havtaske
og friske grønsager. Det er den danske sommers topråvarer, som man bør nyde
mindst en gang. 
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30
min. Grilltid: ca. 15 min. (+ optænding af grill) 
 
#
400 g havtaskekæber, havtaskefilet eller havkat 
½ spidskål 
4 nye gulerødder med top 
2-3 nye løg 
2-3 gule rødbeder eller gule tomater
1 spsk olie 
salt og friskkværnet peber 
 
Piskede smør/skyr-toppe: 
150 smør 
125 g skyr naturel 
Tilbehør: 
1 håndfuld friskpillede ærter 
frisk kørvel 
brød 
*
 
SMØR/SKYR-TOPPE: Pisk blødt smør luftigt med en håndmikser,
og tilsæt skyr. 
Kom blandingen i en sprøjtepose. og sæt 8 små toppe på et
stykke bagepapir. 
Sæt dem i køleskabet. 
 
TÆND grillen. 
FJERN evt. hinder på fisken, og del den i 4 lige store
stykker. 
Vikl et stykke bacon omkring hver, og luk med tandstikkere
eller kødnåle. 
 
SKÆR spidskål i både fra rod til top. 
Skrub gulerødderne, og del løg og rødbeder eller tomater. 
 
PENSL grønsager og fisk med olie, og grill på alle sider ved
god varme, til alt er tilpas varmt og ikke for blødt (5-15 min.). 
Nyd det hele med friske ærter, et drys kørvel, smør/
skyr-toppe og brød. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin