
 
Efter at have prøvet denne variant af fisk og kartofler, vil
du aldrig mere købe færdigpaneret frossen fisk. • Torsk og kuller er meget
mager fisk. 
• Lad kartoffelskallen sidde på, så far du yderligere fibre
og næringsstoffer. 
Forberedelse i 15 min. Tilberedning 35 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til "Fish 'n' chips" 
500 g frisk eller frossen torsk eller kuller 
1 spsk olie 
1 æggehvide 
1 dl rasp 
½ tsk friskkværnet sort peber 
½ tsk salt 
"Chips" 
600 g kartofler 
2 spsk olie 
1 tsk salt 
1 spsk olie til bagepladen 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Sæt ovnen på 225 °C. Smør en bageplade med 1 spsk olie. 
Pisk æggehviden sammen i en dyb tallerken. Skær fisken i 3 ½
cm brede strimler. 
 
2 Skrub kartoflerne og skær dem i 2 ½ cm brede både. 
Læg dem i en skål og bland dem med olie og salt. 
Læg kartoffelbådene på den smurte plade og steg i ovnen, ca.
30 min, til de er gyldne. 
Vend dem en gang. 
 
3 Bland rasp, peber og salt i en dyb tallerken. Bland det
godt. 
Dyp fiskestykkerne i æggehvide og dernæst i raspblandingen. 
Tryk paneringen til, så fisken dækkes helt. 
 
4 Opvarm 1 spsk olie på en stor stegepande ved god varme. 
Læg fisken på og steg i ca. 5 min, til fisken er gylden. 
Vend en gang. 
Hold fisken varm til serveringen. 
Server med kartoflerne til. 
 
Tips & råd
 
Tænk på at friske fiskefileter har et lille ben længst oppe
i midten af fileten. 
Fjern benet og skær derefter fisken i 3½ cm store stykker. 
 
Skær kartoflerne på langs i 2½ cm store både. 
Skær så alle både får cirka samme størrelse, så bliver de
møre på samme tid. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 344 = kJ 1444 
Kulhydrat 33 g Protein 26 g Fedt 12 g (31%) Fibre 4 g