
 
Hvidløg kan købes i mange forskellige former; frisk, tørret,
stødt og syltet. 
Her får du at vide hvordan du anvender dem på rette vis. 
• Hvidløg indeholder både protein og kostfibre og desuden
B1-vitamin og jern.
• Hvidløg har en gavnlig virkning på karsystemet. Den øger
det gode kolesterol HDL og sænker det onde kolesterol LDL. 
 
 
 
Tips & råd
Når du laver mad med hvidløg bør du tænke på følgende: 
• Ved indkøb: foretræk de rosa friske hvidløg frem for de
hvide. 
• Når du har hakket hvidløg skal det anvendes så hurtigt som
muligt for at mindske tabet af C-vitamin. 
• Tørret hvidløg er bekvemt eftersom det ikke skal pilles og
det er let at opbevare. 
• Tørret hvidløg kan man købe enten fint eller groft malet.
Det fine pulver kan blandes med salt til hvidløgssalt. 
• Tørret hvidløg kan bruges i alle opskrifter som indeholder
væske så hvidløgssmagen kan komme frem. Hvis der ikke er så meget væske i en opskrift
kan man udbløde hvidløget i lidt kogende vand og så bruge det i retten.