Logo

Pita eller pitabrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pita eller pitabrød

 

Pita eller pitabrød er et rundt hvede fladbrød bagt med gær. Pita er det græske ord for flad. Pitabrød kommer fra, og er meget brugt i det tyrkiske køkken og ellers i middelhavsregionen.

Brødet har traditionelt været brugt til at dyppe i hummus og lignende sauce, samt til at servere madretter som falafel og kebab i. De fleste pitabrød bliver bagt i meget varm ovn, indtil de blæser sig op. Når pitabrødet bliver taget ud af ovnen, falder det sammen igen, mens det på indersiden er delt. Dermed kan man åbne en lomme op i brødet, som man kan lægge falafel, lammekød, salat, tomat, ost, skinke, hummus eller lignende gode sager i.

 

Pita eller pitabrød

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.329 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her