- Parboiled eller vacuumbehandlet ris er bedst egnet til trykkogning, da de ikke koger ud. 
- Pasta og nudler bliver meget hurtigt overkogt, hvis man ikke overholder kogetiden meget nøje. 
Beregn ⅓ af normal kogetid. 
Kog ris, gryn og makaroniprodukter således: 
- Bring vandet i kog i gryden. 
- Tilsæt det, der skal koges. 
- Rør godt rundt, inden gryden lukkes og bringes på tryk. 
- Væskemængden er i forhold til mængden af det, der skal koges. 
Fx betyder 1:2, at der til 1 dl af det, der skal koges, skal tilsættes 2 dl væske.
Om kogetiden 
·
Kogetiderne i de følgende tabeller er standardværdier. 
· De
afhænger blandt andet af, hvor store fødevarestykkerne er, hvor tykke lag de er
placeret i, hvor fuld kogebeholderen er, hvilken kogebeholder de er placeret i
og selvfølgelig også af dine præferencer. 
·
Grønne bladgrønsager skal som hovedregel koges så kort tid som muligt.