Logo

- Fedt- og kolesterol tabel ♥

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Frugt og grønt er ikke medtaget i tabellen, da fedt- og koleste­rolindholdet er minimalt. Dog med undtagelse af Avocado, hvor der er 22,2 g fedt men O g kolesterol.
Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen.
 
Indhold pr. 100g                             Fedt       Kolesterol
Kornprodukter
Franskbrød                                    4,5          0
Havregryn                                      6,7          0
Knækbrød, hvede                           9,0          0
Knækbrød, rug                              1,7           0
Mariekiks                                      11,2         3
Ris                                                0,3          0
Rugbrød, lyst                                 1,4          0
Rugbrød, mørkt og fuldkorn           1,7          0
Rundstykker                                  4,0          0
Småkager                                     26,2         65
Spaghetti                                      1,2          0
 
Mælkeprodukter
A-38                                            3,5          14
Brie, 50 %                                    27,8        92
Cacaomælk                                    1,7          6
Camembert, 50 %                          26,2        86
Camembert, 45 %                          22,4        74
Cheddar, 50 %                              33,1        109
cremefraiche, 50 %                     50,0        171
cremefraiche, 18%                       18,6         61
cremefraiche, 38 %                     38,4        127
Cultura                                         3,6          14
Danablu (roquefort), 50 %            29,5        97
Feta, 40 %                                    19,2        63
Fløde, 18 %                                   18,0        59
Fløde, kaffe-, 13 %                       13,3        44
Fløde, eksport-, 9%                      9,0          30
Fløde, 50 %                                 50,0        165
Fløde,-piske, 38 %                       38,1         126
Flødeost, 60 %                             33,1         110
Flødeost, 70 %                             44,1         145
Hytteost, 20 %                             5,4          18
Is, ermol (vegetabilsk)                  8,2          11
Is, mælke- (fløde)                        16,9         59
Kefir                                            3,6          14
Kvark, 5 %                                    0,4          4
Kvark, 45 %                                  15,4        51
Kærnemælk.                                 0,5          2
Letmælk                                       1,5          5
Letmælksyoghurt                          1,6          6
Margarine, stege-                        81,2         0
Mayonnaise                                 82,4        260
Minarine                                     40,8          0
Myseost, 33 %                            27,0          89
Olie, (oliven/vindruekerne m.fl.) 100           0
Parmesan                                   30,0          99
Remoulade                                 32,6          100
Rygeost, 5 %                              0,5            6
Rygeost, 40 %                            10,3          34
Skummetmælk                             0,3          3
Skæreost, 30 %                          16,0         53
Skæreost, 20 %                         11,0          36
Skæreost, 45 %                        25,8          85
Skæreost, 40 %                        22,6          75
Smelteost, 30 %                        16,5          54
Smør                                         82,3         282
Sødmælk.                                  3,6           14
Tykmælk                                   3,6           14
Ylette, naturel                           1,8           7
Ymer, naturel                             3,4          14
Yoghurt med frugt                     3,2          13
Yoghurt, drikke-, med saft         1,5          5
Yoghurt, naturel                        3,7          15
 
Fisk
Gedde                                       1,2          39
Havkat (koteletfisk)                  2,7          58
Hellefisk.                                  12,4         46
Hellefisk, røget                         15,5         50
Helleflynder                              6,0          60
Hornfisk                                    2,7          82
Hummer                                      1,5         129
Ising                                          1,0          60
Kippers                                      18,5         60
Kongeål (pighaj)                         8,9          52
Krabbe, frisk (kogt)                   5,2          78
Krabbekløer (dåse)                     1,8          78
Kuller                                         0,9          48
Laks                                          12,0          70
Laks, røget.                               8,4            70
Makrel i tomat (dåse)                16,6          75
Makrel, røget                            24,3          80
Makrel, rå                                 18,8          80
Muslinger (dåse)                        2,2          38
Pighvarre                                   2,9          60
Rejer                                          1,1          160
Rødspætte                                  1,8          60
Sardin i tomat                            16,0         80
Sardin i olie                               23,3         80
Sild, røget                                 15,0          60
Sild, marinerede                        11,0          60
Sild                                           12,0         60
Skrubbe                                     1,8          46
Spegesild                                  23,5         60
Stenbiderrogn                           1,8           78
Søtunge                                     1,1          60
Torsk                                        0,6          43
Torskerogn (frisk)                    3,6          235
Torskerogn (dåse)                     1,7          235
Tun i vand (dåse)                       1,1          70
Tun i tomat (dåse)                      7,0          70
Tun i olie (dåse)                        21,5         100
østers                                        1,5          30
Ål, røget                                   27,8          108
Ål                                             27,7          108
 
Kød og fjerkræ
Andekød med skind                  39,3          76
Andekød uden skind                 5,6           77
Bacon                                      35,0          80
Fjerkræhjerter                        9,3          136
Fjerkrækråse                           4,2          130
Gåsekød uden skind                  7,1          84
Gåsekød med skind                  33,6          80
Hare                                         3,0          60
Hestekød                                 10,0          75
Høne med skind                        15,9          73
Hønselever                                4,7          555
Kalkunkød med skind                 5,0          64
Kalkunkød uden skind                2,2          64
Kalvebrissel                              2,0          153
Kalvehjerte                               9,8          150
Kalvekød, middelfedt                11,3          65
Kalvekød, helt magert.               2,2          59
Kalvekød, magert                       5,2          60
Kalvekød, fedt                         22,8          72
Kalvelever                                 1,5          300
Kalvenyre                                  1,6          375
Kanin                                        4,0          71
Kyllingekød uden skind              3,0          70
Kyllingekød med skind               11,0          75
Kyllingelever                             3,9          439
Lammebov                                 13,3          78
Lammebryst                              34,5          87
Lammekølle                                9,8          78
Medisterpølse                            16,7          49
Medisterpølse, røget                  26,9          58
Oksehjerte                                16,5          150
Oksekød, helt magert                  4,3          62
Oksekød, magert                        7,8          64
Oksekød, middelfedt.               14,2          66
Oksekød, fedt                          28,4          72
Okselever                                 3,0          300
Oksenyre                                  2,8          375
Skinke, røget (kogt)                  14,0          62
Svinehjerte                               5,0          150
Svinekød, fedt                         32,0          72
Svinekød, magert                      12,0          65
Svinekød, middelfedt               19,0          67
Svinekød, mørbrad                    4,0          60
Svinekød, helt magert                3,0          61
Svinelever                                 3,0          300
Svinenyre                                  3,0          375
Æggeblomme                            32,9          1260
Æggehvide                                0,0          0
 
Pålæg
Flæskerullepølse                      25,6          65
Hamburgerryg, kogt                  10,0          55
Jagtpølse                                 20,3          55
Kalvetunge                                11,6          100
Kødpølse                                   27,1          55
Lammerullepølse                        31,7          82
Leverpostej                               23,5          134
Leverpølse                                 35,8          158
Oksebryst, sprængt                   22,1          78
Oksetunge                                 13,0          100
Saltkød                                     3,5           56
Skinkepølse                              16,8           57
Spegepølse                                48,0          83
Svinefilet, røget                         1,8           57
Svinenakke, røget                      20,6          72
Svinetunge                                10,0          101.
 
Diverse
Chokolade, fløde-                     30,3          18
Chokolade, bitter                      29,2          5
Hasselnødder                            62,6          0
Jordnødder (peanuts)               49,2          0
Lakridskonfekt                           2,2          0
Mandler                                    53,5          0
Marcipan                                  26,5          0
Valnødder                                  51,5          0
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,8 (45 stemmer)
Siden er blevet set 16.668 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Barbecuemarinerede kinarejer på grillLækre kinarejser, der sættes på grillspyd og marineres i et døgn. Spydene kan både grilles...
• PinjekernepatéEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Brændenælde og ægEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Baba, Bedstemor Andréas Babakagen kendes også under navnet baba au rhum, og stammer fra Frankrig. Det specielle...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
49606-10-2010 14:22:43 susanne
til th nielsen
jeg synes du skal spise lige hvad du har lyst til og ikke tænke så meget over dit kolesteroltal,det skal være en nydelse og ikke en eller anden matematisk opgave for hvergang der skal puttes mad i munden og forøvrigt er det kun medicinal industrien tjener tyk på din bekrymring for forhøjet kolesteroltal :-)
49703-10-2010 13:36:39 thomas nielsen
jeg er ny i dette kolesterol overvågende forum:-) men med et alt for højt tal, prøver jeg at få hoved og hale i det. Hvordan skal ovenstående tabel forstås? Er der en som kan skære det ud i pap for mig, med et eksempel? fx med parmasan?

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os