Logo

3 små crostini

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Italiensk toastbrød med marinerede tomater, svampe og gorgonzola

Marinerede tomater:
6 tomater
1 løg
1/2 bdt persile
ca. 4 spsk olivenolie
3-4 fed hvidløg

Svampe:
250 g champignoner
100 g andre svampe
3-4 dl piskefløde
2-3 tsk hvedemel
lidt salt

Spinat/Gorgonzola:
200 g frossen spinat
100 g gorgonzola
2 dl piskefløde
lidt salt
3 tynde skiver daggammelt flûtesbrød pr. person. 

Brødet bør have en overflade på størrelse med 1/2 skive franskbrød.

Brødet skæres i tynde skiver gerne lidt på skrå for at gøre skiverne større, ca i 1/2 cm tykkelse. 

Marinerede tomater: Disse kan skæres i fine tern med eller uden skind. løget renses og hakkes fint.

Persillen skylles grundigt og hakkes med det pillede hvidløg.

Det hele blandes sammen med olien og krydres med salt. Hviler ca. 1/2 time i køleskab. 

Svampe: Svampe og champignons renses og skylles grundigt for jord.

Skæres i tynde skiver og ristes i en sauter-pande gyldne.

Lidt hvedemel tilføres og fløden kommes ved. Koges ind og smages til med salt, stilles til afkøling for senere at blive "smurt" på brødskiverne. 

Spinat / gorgonzola: Hvis spinaten er frisk, skylles den grundigt og ribbes for stilke.

Er den frossen tøes den op og presses fri for væde. Væden kan evt. bruges senere.

Den friske spinat sauteres under låg i ca. 5 min. afdrypper i en sigte.

I en kasserolle smeltes ost og fløden tilføres, spinaten kommes ved og det hele indkoger lidt ca. 5 min. smages til med salt og stilles til afkøling. 

Fyldet smørres på brødet, og toastene stilles på en plade til ovnen.

Bages i 5-7 min. ved 200ºC. 

Anrettes på en lun frokosttallerken, 3 forskellige slags på hver.

Pyntes med bredbladet persille.







Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.552 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bruschetta, Lammeryg og Pærer Belle HeleneEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rejesalat med fennikel og rosa peberRejesalaten er dryppet med dressingen i stedet for at vende det hele sammen det er smukt...
• Crèpes Prins Bertil En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• BlueberrypieBlueberrypie eller blåbærtærte er super nem at lave og smager lækkert. Prøv den som til...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os