Logo

Abalone à la plaque krokant aubergine og røget ærteskum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Abalaner findes i mange arter, farver og former Det eneste, de har tilfælles, er at de vari­erer fra at være sjældne til at være sjældne i vor del af verden. Østers kan evt. erstatte abaloner.

Abaloner findes i utrolig mange arter, farver og former Det eneste, de har tilfælles, er at de vari­erer fra at være sjældne til at være ekstremt sjældne i vor del af verden.
Ligesom kråsen fra fjerkræ, skal musklen i abalonen blødgøres, ellers er den uspiselig. Østers kan evt. erstatte abaloner.
 
1 aubergine
4 abaloner (øresnegle)
150 g ærter
2-3 dl mælk (med høj fedt%, evt. Gårdmælk)

olie

salt

—

Ryg mælken i ca. 30 minutter, til den har en god røgsmag.
Pil ærterne ud af bælgen og blanche r dem.

Smut så skallen af ved et lille klem.

Kør ærterne på en blender og spæd med mælken, til en skummen­de konsistens opnåes.

Smag til med salt.
 
Skær auberginen i tern af 1 x 1 cm og lad dem trække i salt i 30 minutter.
Steg aubergineternene i olie.
 
Blødgør abelonerne og steg dem på en rygende varm pande.

Skær abalonen i skiver og anret med aubergine­tern og ærteskum på 3. tallerken.
 
Anret: Foie blonde med Sienas jord ... på tallerken 1 (se opskrift)
Anret: Pocheret kylling i Meursault ... på tallerken 2 (se opskrift)
Anret:  Abelone a la plaque ... på tallerken 3
Server samtidigt.

 

Abalone à la plaque krokant aubergine og røget ærteskum

Abalone en havsnegl. Det kaldes også øresnegl og havøre. Abaloner lever i varme områder af Stillehavet, i Det Indiske Ocean, og på Europas kyster. Skallen er omtrent øre-formet og har en række af tre til ni små huller nær den ene kant. Den vokser til en længde på mere end 30 cm. Skallen er foret med en iriserende, perle-lignende lag og bruges til at lave perleknapper, det findes også poleret og sælges som en dekoration.

Abalone har en bred fod, som den bruger til at sætte sig på undersøiske skær. Den lever af alger og tang. Der findes omkring 100 arter af abaloner. De mest almindelige nordamerikanske arter er sorte abalone, den grønne abalone, og den røde abalone. De findes langs kysten i Californien og Oregon. De høstes, for deres skal og er spiselige, fra havet og fra kommercielle bedrifter, der specialiserer sig i at dyrke abaloner.

Abaloner hører til familien Haliotidae. Den sorte abalone er Haliotus cracherodii, den grønne, H. fulgens, de røde, H. rufescens.


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.158 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Røget laks med hvidløgsostEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Forloren hareEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• RåvioliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Pandekager med sødt fyld En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os