Logo

Artiskok med hvidløgsdip

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Artiskok med hvidløgsdip

 

Dejlig forret til en haveaften nu vejret endelig er blevet godt igen(?). Kan også sagtens bruges som tilbehør til mange andre retter. Her er den gode opskrift ...

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 30 min. 4 personer

 

# Ingredienser til :

4 friske artiskokker

1 spsk salt

1 citron

1 laurbærblad

 

Hvidløgsdip:

200 g mayonnaise

2-3 fed hvidløg

1 citron

friskkværnet peber

 

Tilbehør: brød

*

Sådan laves Artiskok med hvidløgsdip:

Bring en stor gryde vand i kog og tilsæt salt, citronskiver og laurbærblad.

Knæk eller skær stænglerne af artiskokkerne og klip evt. de tornede spidser af bladene med en saks.

Læg artiskokkerne i det kogende vand og læg evt. en tung tallerken ovenpå, så de holder sig under vandet.

Lad dem simre 25-40 min., til de er møre - det afhænger af størrelsen.

De er færdigkogte, når de inderste blade let kan trækkes ud.

 

Dip: Smag mayonnaisen til med knust hvidløg, citronsaft og peber.

 

Lad artiskokkerne dryppe af i en sigte.

Åbn midten af artiskokken og fjern skægget i bunden med en ske.

Server med hvidløgsmayonnaisen - du kan evt. fordele den inde i artiskokkerne - eller anrette dippen i en eller fire små skåle.

 

Tips: Sådan spiser man en artiskok: Træk et af de yderste blade af artiskokken, dyp den kødfulde del af bladet i dippen og brug for- tænderne til at "skrabe" artiskok- kødet af bladet. Forsæt indtil alle blade er "spist". Tilbage er selve artiskokbunden, som du kan nyde med det sidste af hvidløgsmayonnaisen


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 301 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Artiskok med æggesalatArtiskokken er en tidselagtig staude, hvis blomsterhoveder både er yderst dekorative og...
• Pasta med artiskokkerDåsemad behøver ikke at være kedelig her har vi brugt en dåse artiskokhjerter til en skøn...
• Artiskok med æggesalatArtiskokken er en tidselagtig staude, hvis blomsterhoveder både er yderst dekorative og...
• Jordbær- og passionsfrugtkage i glasEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os