Logo

Asparges, grønne stikkelsbær og courgetter i lag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
- med friske fjordrejer og "asparges-mayonnaise"
 
I opskriften er der anvendt hvide asparges, fordi "asparges-mayonnaisen" ser mere indbydene ud med hvide asparges, men grønne kan også bruges. Lidt æble eller pære kan erstatte de grønne og lidt umodne stikkelsbær.
 
Lidt feldsalat
Lidt frisk koriander
500 g fri­ske fjordrejer
 
Terrine:
1 1/2 bdt hvide asparges.
1 courgette.
1 potte koriander.
150 g grønne stikkelsbær.
2 spsk koldpresset rapsolie.
Salt, hvid peber
 
"Asparges-mayonnaise":
1/2 bdt kogte hvide asparges fra ovenstående portion
3 spsk koldpresset rapsolie
En anelse limesaft
Salt
 
Terrine: Skræl aspargesene og kog dem 5-7 minutter.
Afkøl i iskoldt vand.
Tag det halve bundt fra til "mayonnaisen".
 
Skær courgetterne i lange tynde skiver og hak stikkelsbærrene groft.
Pluk korianderbladene af stilkene.
Læg et så stort stykke bagepapir i en rug­brødsform, at det kan lukkes, og pensl papiret.
Læg et lag courgetter, derefter asparges og koriander og drys med stikkelsbær samt en anelse salt og peber.
Dryp med lidt koldpres­set rapsolie.
Gentag processen, slut med et lag courgetter og dryp lidt olie over.
Luk papi­ret om lagene og bag terrinen i ovnen ved 175º i ca. 45 minutter. Afkøl fuldstændigt inden servering.
 
"Asparges-mayonnaise": Blend et halvt bundt asparges med kold presset rapsolie og smag til med limesaft og salt.
 
Rejer: Kom rejerne i kogende letsaltet vand.
Lad vandet komme hurtigt i kog igen og tag gryden af blusset.
Lad trække 5 minutter i vandet, skyl i iskoldt vand og pil straks rejer­ne.
 
Servering: Skær terrinen i 6 portionsstykker lige inden servering med en meget skarp kniv.
Hold forsigtigt på aspargesene, da der kun er pektin fra de knapt modne bær til at holde sammen på hele herligheden.
Anret med "asparges-mayonnaise", rejer og lidt feldsalat samt friske korianderblade.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.417 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Torsketårn med rødvinskogte rødløgEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Krukkede krustaderKrustader er papirtynde og bages med et krustadejern. Har du ikke et krustadejern, kan du...
• VinbjergsnegleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• VanilleisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os