
 
 
Dej: 
1 dl lunkent vand 
10 g gær 
½ tsk salt 
1 spsk olivenolie 
125 g speltmel 
ca. 150 g sigtet speltmel 
 
Fyld : 
100 g gedefeta 
1 ½ dl groft hakkede valnødder 
2-3 dl groft hakket grønt ( spinat, persille, grønkål eller lign.) 
salt og peber 
*
 
Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser og hvedemel indtil det 
bliver en smidig dej.
Lad den stå og hæve lunt et par timer, gerne længere.
Ælt dejen igennem og rul den tyndt ud (½ cm) og udstik runde ” deje” med en diameter på ca. 12 cm.
Bland fyldet og fordel det på ”dejene”. 
Fold dejen sammen med en gaffel. Læg piroggerne på bagepapir på en plade.
Efterhæv ca. ½ time. 
Pensl med olie eller æg.
Bag ved 200ºC i ca. 15 minutter.
  
Tips: Disse pirogger er super gode som tilbehør til supper, salater eller 
grønsagspostejer. De er også gode til frokost og madpakker.