Logo

Asparges med røget skinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
600 g friske grønne asparges (evt tilsvarende mængde frosne eller på dåse)
salt
8 tynde skiver kogt, røget skinke
1 dl piskefløde

Til gratinering:
4 spsk reven (parmesan eller almosi) ost
ca. 25 g smør

Arbejdstid ca 40 minutter.

1. Bræk den nederste, evt. træede ende af aspargesene, hvis der bruges friske, og skyl dem i koldt vand. Grønne asparges skal ikke skrælles.
2. Læg dem i kogende, letsaltet vand og kog dem 3-4 minutter, efter tykkelse. Tag aspargesene op med en hulske og omvind dem med et rent viskestykke, så holder de sig tørre og varme.
3. Fordel aspargesene i 8 portioner. Rul en skinkeskive omkring hver portion og læg dem i et smurt, ovnfast fad.
4. Hæld fløden over, drys med den revne ost og fordel smørklatter øverst.
5. Sæt fadet i en 225ºC varm ovn og gratiner i 8-10 minutter. Overfladen skal være gylden, men ikke brun, så smager osten bitter. Server straks.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.910 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blåmuslinger med voodoo-smørHer er opskriften på en super lækker sommerret: grillede blåmuslinger med smør til. Retten...
• Rejecocktail 4En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Champignonsuppe + Varme artiskokbrødEn virkelig lækker og fyldig champignonsuppe som er hurtig og nem at lave og ikke mindst...
• Bara Brith Welsh fruitcake - 2 g fedtBara Brith er frugtkage, der oprindeligt stammer fra Wales. Den laves typisk med rosiner,...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os