Logo

Asparges med røget skinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
600 g friske grønne asparges (evt tilsvarende mængde frosne eller på dåse)
salt
8 tynde skiver kogt, røget skinke
1 dl piskefløde

Til gratinering:
4 spsk reven (parmesan eller almosi) ost
ca. 25 g smør

Arbejdstid ca 40 minutter.

1. Bræk den nederste, evt. træede ende af aspargesene, hvis der bruges friske, og skyl dem i koldt vand. Grønne asparges skal ikke skrælles.
2. Læg dem i kogende, letsaltet vand og kog dem 3-4 minutter, efter tykkelse. Tag aspargesene op med en hulske og omvind dem med et rent viskestykke, så holder de sig tørre og varme.
3. Fordel aspargesene i 8 portioner. Rul en skinkeskive omkring hver portion og læg dem i et smurt, ovnfast fad.
4. Hæld fløden over, drys med den revne ost og fordel smørklatter øverst.
5. Sæt fadet i en 225ºC varm ovn og gratiner i 8-10 minutter. Overfladen skal være gylden, men ikke brun, så smager osten bitter. Server straks.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.130 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chilikrydret majssuppe med rejerMajssuppen er fyldt med rejer og krydderier og er velegnet som forret
• Rødspætte i bacon med aspargesDet lyder let, fordi det er let og lækkert - både til forret og hovedret med ovnbagte...
• Filodejskurv med kræmmerhuse af røget hellefisk og flødeost.En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• CashewcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!