Logo

Blåmuslingesuppe med kål og sennep

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hvis du vil prøve en spændende ret til dine gæster, så prøv denne ret med blåmuslingesuppe serveres med tournedos af sandart samt stegte porrestrå. Prøv den som forret. velbekomme.


- serveret med tournedos af røget og fersk sandart samt stegte porrestrå

250 g blåmuslinger
1 skalotteløg
det hvide af en halv porre
1 lille stykke selleri
1/2 gulerod
lidt hvidløg
lidt persillerod
2 dl hvidvin (Alsace)
1 dl fløde
lidt smør
1 spsk Dijonsennep
lidt spidskål (savojkål hvide blade)
50 g røget sandartfilet - fuld trimmet
50 g fersk sandartfilet - fuld trimmet
1 spsk sødmælksrygeost - uden kommen
1 spsk hakket purløg
æggehvide (lille eller lidt)
lidt revet citronskal
rund cylinderform (alufoliebakke)
1 porre
3 dl olie fedtsugende papir
bredbladet persille.



Urterne skæres i små tern og sauteres i lidt smør i stor gryde.
Muslingerne sauteres i gryden sammen med urterne. Krydderes med salt og peber.
Vinen tilsættes og muslingerne dampes under låg. Der skal jævnligt røres rundt, således at muslingerne får plads til at åbne sig - ca. 3 - 4 min. Sandartfileterne skæres i grove stykker og røres med rygeost, hakket purløg samt æggehvider.
Krydres med citron og salt/peber
Lægges i smurt rund form og bages i vandbad med lidt vand og låg over ved svag varme.
Suppen sigtes over i ny gryde og muslingerne pilles ud af skallen.
Stigbøjlen fjernes og ikke åbnede muslinger kasseres.
Muslingerne samles i lille skål. Suppen koges op og tilsættes små tynde strimler af hvid spidskål, og smages til med sennep, salt og peber.
Olie varmes op til det syder om en tændstik.
Porrer skæres i fine tynde strimler og lægges i den varme olie. Steges sprøde og lægges på fedtsugende papir.
Sandarttournedoen tages op af vandbad og løftes forsigtigt ud af formen på spækbrættet.
Suppen tilsættes muslingerne og vendes rundt.
Tournedosen anrettes midt i dyb tallerken - omkring hældes suppen og ovenpå drysses de stegte porrer.
Pyntes med lidt bredbladet persille.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.728 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Porre med bacon og ostesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• BörekEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ristet DK-hummer med Piment d'Espelette, artiskok ...En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Mandelbunde med abrikosmosEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os