Logo

Blinis med stenbiderrogn og røget laksecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Prøv denne meget lækre forret bestående af blinis med stenbiderrogn og røget laksecreme. Retten er utrolig let at lave. Blinis er boghvedepandekager, der oprindeligt stammer fra Ukraine.

 

(2 personer)
 
50 g renset stenbiderrogn
50 g grofthakket, røget bornholmerlaks
1 lille bæger fed cremefraiche (38%)
1 spsk fintklippet purløg
1 spsk finthakket rødløg
Pandekagedej:
1 dl boghvedemel
1 dl hvedemel
3 dl mælk
1 æg
¼ pakke gær (12g)
1 spsk olivenolie
Salt

Blinis: Lun mælken og rør gæren ud i den.
Bland hvedemel, æg, olie og salt og rør gradvis mælken i til en glat og jævn dej.
Lad dejen hæve en times tid.
Bag små, lidt tykke pandekager på en blinis/spejl­ægpande og hold dem lune i ovnen ved 180°.
De kan også bages i forvejen og så blot lunes i ovnen ved 200° i 10-15 minutter dækket af alufolie, når de skal bruges, men pas på!
De skal forblive lidt bløde.
Bland laks med cremefraiche og purløg.
Server de lune blinis med laksecreme, hakkede rødløg og rigelig stenbiderrogn.
 
Drikkevarer
En rigtig russer med hår på brystet vil naturligvis kræve rigelig, iskold vodka til sine blinis, og med fare far at blive kaldt barbarer må vi indrømme, at det smager aldeles fortræffeligt.
Da vi imidlertid oftest serverer vares blinis som forret i en større menu, hvor de efterfølgende ret­ter kræver vine, har vi opgivet vodkaen til fordel for hvidvin, og der har ikke være store protester i den onledning.
Vi kan godt lide bobler til blinis, og da aperitif­fen chez nous som regel også skummer i glasset, napper vi bare en flaske til af den. Om det skal være champagne, cava, cremant eller spumante, vil vi overlade til læsernes smagsløg og pengepung at afgøre, men tør skal den være og ikke for let, ikke for tung. Vi har en svaghed for Ferrari, og det gælder egentlig både biler og bobler, men også cava fra Juvey Camps og Champagne Deutz Brut Classic har givet gode oplevelser sammen med stenbiderens lækre æg.
De der ikke er til skum, kan med fordel kigge efter vine fra Loire. Mange køkkenchefer nævner Muscadet som den oplagte vin til stenbiderrogn, men vores blinis med den fede laksecreme kræver en vin med lidt mere "kød" end de fleste Musca­det'er har, så vi foreslår en vin på Sauvignon Blanc som Sancerre Comte Lafond, Grande Cuvee fra Domaine de Ladoucette.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (11 stemmer)
Siden er blevet set 23.615 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her