
 
Champignonsuppe
#
500 g champignon 
1 løg 
smør eller margarine 
salt og hvid peber
1½ spsk hvedemel 
1,25 l grundsuppe eller 3-4 bouillonterninger 
1 dl fløde (evt lidt mindre)
* 
Hak champignoner og løg ret fint sammen og lad det snurre lidt i 2-3 spsk smør eller margarine. 
Drys med salt, peber og hvedemel og rør godt. 
Spæd den kogende suppe eller 1,25 l kogende vand, tilsat bouillonterninger, lidt efter lidt. 
Lad det koge sagte 5-6 minutter og rør fløden i. 
 
Varme artiskokbrød 
#
4 skiver formfranskbrød 
smør eller margarine 
4 skiver ferskrøget skinke
8 artiskokhjerter - friskkogte - se Tillæg eller fra dåse 
4 store skiver mild, fed ost 
* 
Rist brødskiverne på begge sider i smør eller margarine og læg dem i smurt, ildfast fad. 
Læg 1 skive ferskrøget skinke og 2 overskårne artiskokhjerter på hver og dæk med ost. 
Gratiner brødene 5-6 minutter ved 250 °C. 
Server dem straks.