Logo

Dryppede østers

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dryppede østers

12-16 østers, de danske Venø-østers fra Limfjorden er rigtig gode

Dressing:

2 spsk citronsaft

1 spsk finthakket skalotteløg

4 spsk god koldpresset olie

1 flaske Champagne

evt. ristet brød

 

Pisk dressingen sammen.

Åbn østersen med en østerskniv, og hold godt fast om den med et viskestykke. Pas på, at saften ikke skvul­per over.

Dryp østersen med et par dråber dressing.

Drik dejlig kold champagne til.

Spis evt. lidt ristet brød indimellem.

 

Tips:

Man kan sprødstege bacon og knuse det. Den stegte bacon kan drysses over østersene i meget små mængder, den skal ikke helt overdøve østerssmagen.

Som trøst til dem, der absolut ikke kan spise og nyde rå østers, kan østers gratineres i ovnen med lidt hollandaise­sauce.

Østers skal være helt friske, lugte frisk og være lukkede. Hvis de er lidt åbne, skal de lukke sig, når man banker på dem. Er du bare lidt i tvivl, så kasser dem!

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.334 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os