Logo

Eksotisk skaldyrsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

 

8 jomfruhummerhaler
4 kammuslinger
8-10 blåmuslinger
4 stk ruccolasalat
1 bundt persille
1 stk rød chili
1 dl hvidvin
1/4 dl blæksprutteblæk
1/2 fed hvidløg
1/2 skalotteløg
1/2 limefrugt
1/2 grøn & 1/2 rød peber
2 dl olivenolie
1 dl crème fraîche
3 spsk balsamicoeddike
3 spsk sukker
salt og peber

Jomfruhummerhaler og kammuslinger deles i halve og renses.

Ruccolasalaten vaskes og vendes i olivenolie med peber og friskpresset lime.

Der laves fire forskellige slags olier/dressinger:
A. Hvidløg, persille samt olivenolie blendes og smages til med salt og peber.

B. Rød/grøn peberfrugt samt olivenolie blendes og smages til med salt og peber.

C. Den røde chili samt olivenolie blendes og smages til med salt og peber.

D. Blæksprutteblæk og crème fraîche blandes sammen med salt og peber og friskpresset lime.
(De 2 dl olivenolie skal fordeles ligeligt mellem de tre oliedressinger.)

Balsamicoeddike, sukker og 1 spsk vand, koges ned til en mørk tyktflydende masse, som sprøjtes ud i fire ringe på hver tallerken.
I disse ringe placeres de fire forskellige dressinger.

Steg jomfruhummerhaler og kammuslinger i en varm pande i olivenolie og krydr med salt & peber og friske urter fx. koriander.
Anret jomfruhummerhaler og kammuslinger ovenpå ruccolasalaten.
Damp de friske blåmuslinger sammen med finthakket skalotteløg i en del vand og en del hvidvin til de åbner sig.
Blåmuslinger (kun de der har åbnet sig, de andre er ikke friske) og løg lægges øverst på anretningen, og der pyntes med friske urter efter eget ønske.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.341 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• New style sashimi og Sabu teshokuEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Blæksprutte i champagne, hvidløgsristetHvis du vil lave noget helt specielt til din udkårende, eller gæster så prøv denne...
• Porreforret En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Krydret æble moussaka med nøddefarsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os