650 g aubergine 
2 spsk fintrevet rødløg 
1 dåse koncentreret tomatpuré (70g) 
1 bæger salatyoghurt (250ml) 
1 ½ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
4 dl fintstrimlet icebergsalat (75g) 
½ l. groftrevet hovedsalat (50g) 
1 forårsløg i tynde strimler (25g) 
12 sorte oliven 
Pynt: agurk i tynde stave 
Tilbehør: ristet rugbrød. 
Bagetid: Ca. 55 min. ved 200° 
Microbølgovn: Ca. 10 min. ved fuld effekt. 
Del auberginen på langs og prik kødsiderne med en gaffel. 
Læg dem med kødsiden nedad, på en plade med bagepapir. 
Bag auberginen midt i ovnen. 
Pil skindet af og hak auberginekødet meget fint. 
Rør det sammen med rødløg og tomatpuré. 
Vend salatyoghurten i og smag til med salt og peber. 
Stil aubeginepuréen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. 
Ved serveringen: 
Anret grønsager og oliven på portionstallerkner sammen med lidt af auberginepuréen. Server resten i en skål ved siden af. 
Tips: Auberginepuréen kan også servers til stegt feta