Logo

Friturestegte hummerhaler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

12-16 friske jomfruhummere eller
1 pakke frosne hummerhaler
olie til friturestegning
citron
1 æg
rasp
3 spsk olivenolie
Frituredej:
125 g hvedemel
1 knsp salt
1 ½ dl lunkent vand
1 æggehvide

 
Bræk skallerne af jomfruhummerne og tag kødet ud af halerne.
Dryp lidt citronsaft og salt på. Frosne hummerhaler optøes i en sigte.
Vend hummerhalerne i sammenpisket æg og derefter i rasp.
Eller dyp dem i frituredej af hvedemel, der røres sammen med olie, salt, vand og en stivpisket æggehvide.
Varm olien op i en gryde til den syder om den svovlfri ende af en tændstik.
Læg et passende antal hummerhaler i gryden, så de svømmer frit og ikke rører hinanden.
Steg 3-4 min., tag hummerhalerne op med hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
 

Serveres varme med citronsnitter og evt. med tartansauce, der røres af ca. 100 g mayonnaise, citronsaft, hakket persille, finthakket syltet agurk, hakkede kapers, en smule fintreven citronskal og salt og peber efter smag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.102 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her