Logo

Krebs à la nage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ecrevisses a la nage - 6 personer

36 stk krebs
1 ½ l vand
2 dl hvidvinseddike
2 løg
1 kvist timian
Dildstilke
½ tsk koriander
Salt og peber

Sauce nage
¼ l hvidvin
1 dl Noilly Prat
¼ l mineralvand
250 gr smør
4 skalotteløg
3 gulerødder
1 tsk knust koriander
1 kvist timian
1 lille bundt kørvel
1 lille bundt dild
Salt og peber

Vand, hvidvinseddike, løg, timian, dildstilke, koriander samt salt og peber sættes over til
kogning. Krebsene skylles og tarmen fjernes. Når bouillonen koger kommes krebsene i og koges i ca. 2 minutter. Gryden tages fra blusset og stilles til afkøling. Krebsene tages op efter ca. 2 minutter. Krebsens haleparti frigøres for skalden, men sørg endelig for at hale og hoved stadigvæk hænger sammen.

Sauce nage:
Skalotteløg samt gulerødder renses og skæres i skiver. Urterne kommes i en gryde og ti
mian, hvidvin, Noilly Prat samt mineralvand kommes over. Sættes over til kogning, indtil grønsagerne er møre. Smørret monteres i med et piskeris. Til slut smages Nage'n til med knuste koriander, salt og peber.

Anretning:
Krebsene fordeles i seks dybe tallerkener med hovederne udaf. Sauce nage hældes over og pyntes med små buketter af dild og kørvel.

TIPS: Gulerødderne kan evt. skæres med et cannelerjern. Krebsene kan også serveres med friske grønne asparges.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.871 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her