Logo

Letrøgede kammuslinger med limemarinade og sprød salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

persilleolie & grissini
 
Rygeovn -lille bærbar ovn (kan købes i lystfiskerforretninger)
8 store kam­muslinger
1 rødbede
½ bdt bredbladet persille
2 dl olivenolie
Saft af 2 lime
1 skorzonerrod
½ l vindruekerneolie til stegning
Salat (frisée og rucola)
4 grissini
Groft salt, salt, peber
 
Drys kammuslingerne med groft salt og ryg dem 6-8 minutter i den lille rygeovn.
Skyl salaterne.
Skræl rødbeden og skær den i tynde strimler med skrælleren.
 
Limemarinade: Pisk limesaft og 1 dl olivenolie sammen.
Smag til med salt og peber.
 
Persilleolie: Blancher persillen og kør den på blenderen med 1 dl olivenolie. Smag til med salt og peber.
 
Vask/skrub skorzonerroden grundigt med en "grøn svamp", skær i meget tynde strimler med tyndskrælleren og friter strimlerne gyldne i meget varm vindrueker­neolie.
Vikl de varme strimler i spiral omkring skaftet på en trægrydeske.
Gem til pynt.
Skær kammuslingerne i tynde skiver og anret på flade tallerkener rundt i kanten, pensl med limemarinade og tegn en tynd streg med persilleolie.
Vend salater og rødbedestrimler i marinaden og anret midt på tallerkenerne.
Pyntes med sprøde skorzonerrod-spiraler og grissini.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.023 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her