Logo

Rå rejer med cloud af gule æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 
300 g æble saft.
3 blade udblødt husblas.
Saft fra 1 citron.
2 store rejer (fxr store gambas).
Olie.
Tomatpure.
Sherryvinaigre.
Salt.
Æbler i tynde strimler (fx Mutzu)
 
Pynt:
Kørvel og tørrede æbleskræller
 
Æble-cloud: juice en portion æbler i en frugtpresser, si gennem et klæde - der må ikke være bundfald!
Smag til med citronsaft.
Sæt ⅔ saft på køl, lun ⅓ og smelt de udblødte husblas.
Pisk igennem med håndpiskeren i 1 minut, monter med den kolde saft og pisk til marengs­konsistens.
Stil på køl i 2 timer
 
Pil rejerne, skær i tynde skiver og læg på køl.
Steg rejehovederne ved hård varme og pres med to fingre saften ud gennem en si.
Stil saften på køl.
Kog de pressede rejehoveder i olie med lidt tomatpure i ca. 10 minutter og stil på køl natten over.
 
Dagen efter: Si rejeskallerne fra og bland olie med rejesaft og lidt sherryvinaigre til en vinaigrette.
Mariner de skiveskårne rejer 5 minutter før servering i denne vinaigrette og krydr med lidt salt.
Skræl et æble og tør skallerne sprøde ved 90º i ovnen.
Pulveriser skal­lerne og bland med salt.
Skær resten af æblet i fine strimler og vend dem i reje-vinaigretten.
 
Anretning: Læg et stykke "æble-cloud" på tallerkenen med de marinere­de rejer over. Pynt med kørvel og drys æblepulver over
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.408 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her