500 g  renset, røget brisling 
200 g  tofu
1,5 dl  vand 
1 tsk  soyasauce 
1 tsk  dijonsennep 
2 tsk  kapers 
1 spsk  citronsaft 
1 spsk  tidselolie 
2 tsk  æblejuice
1 lille skalotteløg 
2 spsk  finthakkede urter (dild, purløg, estragon, citronmelisse) 
 lidt friskmallet sort peber 
½ citron, usprøjtet 
1 tomat 
 friske krydderurtekviste
Renset, røget brisling anrettes dekorativt på et fad og stilles koldt.
Tofu skæres i mindre stykker, som pureres i mixer med vand, soyasauce, sennep, kapers, citronsaft, olie og æblesaft. Skalotteløg pilles, hakkes fint og blandes i sammen med hakkede krydderurter. 
Tofu-mayonnaisen smages til med peber og hviler nogle minutter.
Halvdelen af mayonnaisen anrettes over fisken, og resten serveres i en skål ved siden af. 
Citronen skylles, tørres og skæres i skiver. 
Tomaten skylles og skæres i 8 både. 
Fiskeanretningen garneres med citronskiver, tomatbåde og krydderurtekviste.
Hertil gives ristet franskbrød eller ristet rugbrød.