Logo

Rygeostmarinerede grønsager med stegt filet af fisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer, som forret eller frokostret
Forårsfisk som hornfisk, bundgarnsmakrel, sandart og multe kan alle steges på skindsiden, hvilket er bedst til denne ret.
B
eregn ca. 75 g filet pr. person
lidt smør eller olie til stegningen.
Grøntsager efter eget valg, beregn 300 g pr. person – fx. nye kartofler, fennikel, ærter, forårsløg og blomkål.
Lidt blandede krydderurter fx. løvstikke, dild og persille
groft salat,

Rygeostcreme af:
2 gode spsk rygeost uden kommen
2 spsk græsk yoghurt
salt og peber
1 spsk kapers
½ finthakket rødløg mættet med hvid eddike – gøres klar mindst 1 time i forvejen

Del grønsagerne i passende stykker. Halver kartoflerne, del fenniklen i 8-10 både, blomkålen i tommeltot tykke store buketter. Forårsløg skæres i mindre stykker.
Pluk krydderurterne, grovdel salaten og bland det sammen.
Kog kartofler og fennikel i lidt saltet vand i 3-4 minutter og tilsæt blomkål og forårsløg.
Kog det yderligere et par minutter og tilsæt ærterne, så alle grønsagerne er passende møre og sprøde – sigt vandet fra.

Rør rygeost og den græske yoghurt til en tyktflydende marinade.
Krydder med salt og peber. Bland de varme grønsager i marinaden.
Tilsæt kapers og krydderurter og fordel grønsagerne på 4 tallerkner. Drys med rødløg.

Steg den valgte fisk i fedtstoffet på skindsiden. Vend fisken på den varme pande og server den straks sammen med den tempererede salat med vårgrønt.
Tilbehør: Hakket rødløg overhældes med riseddike og trækker lidt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.558 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her