Logo

Salade Gourmet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fine salater (hjertet af hovedsalat, rødsalat, julesalat, fine mælkebøtter, blade af brøndkarse, de midterste gule blade af spinat, friste, eller blandet efter ønske, kørvel). (4 personer)
 
1 lille hummer (ca. 300 g)
4 Coquilles Saint Jacques (kammuslinger)
8 rejer
eventuelt lakserogn
 
Dressing:
3 cl. sherryeddike (7%)
3 cl. vand
9 cl valnøddeolie
salt, peber
4 skiver foie gras (a 20 g )
toast
 
1. Arranger salaterne på 4 iskolde, ikke for små tallerkener (det virker pænest, hvis de »arbejder« i højden).
Arranger de pillede rejer, pocherede, flækkede kammuslinger, den skive­skårne hummer (husk at fjerne tar­men) og foie gras osv., krydr med dressingen.
 
Prøv at lave Deres foie gras selv, hvis De har mod til det:
1 gåselever (foie gras) (700 g).
Salt (17 g pr. kg lever)
5 cl. Armagnac pr. kg lever
1 cl. portvin eller marsala pr. kg lever
 
1. Skær leveren i stykker (10-15 stk) og fjern sener og grove blodårer. Drys stykkerne med salt (aldrig pe­ber eller postejkrydderier), portvin og cognac og lad den trække i 12-24 timer på køligt sted (køleskab).
2. Pres leveren i passende terrin (ler eller porcelæn), pres godt ned så alle lufthuller mellem leverstykkerne udfyldes, og kom den i vandbad (70ºC).
Vandet skal nå næsten til kanten af terrinen.
I dette vandbad skal ter­rinen pocheres i 30-40 min.
(På over­fladen skal der være en tynd fedt­film).
3. Sæt den i køleskab og lad den sæt­te sig i 2 døgn - så har De den bedste »Foie Gras Strasbourgeoise«.
Hvis De har lyst og midler til det, så spæk »terrinen« med trøfler (4% af leve­rens vægt).
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.651 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her