Forret 4 personer
2 meget grønne, umodne bananer 
1 sweet potatoe, ca. 300 g 
2 forårsløg 
1 frisk kokosnød 
200 g saltet torsk, kuller eller lyssej filet (ca. 500 g hel fisk) 
1 bundt friske krydderurter - mynte, koriander eller dild 
 
Dressing:
2 dl kokosmælk 
10 g tamarin pasta 
1 tsk grøn Madagaskar peber 
1 stk citrongræs 
1 dl olivenolie 
1 cl Martinique rhum 
1 stk frisk chili 
Salt 
 
Fisken skæres i fileter og midterbenene trækkes ud. Fileterne tørsaltes på følgende måde: Strø 3-4 spsk groft køkkensalt ovenpå fileterne og lade dem ligge på køl i mindst 6 timer, eller natten over.
Herefter skrabes saltet af, og fileterne dampes forsigtigt i lidt vand, hvorefter de afkøles.
Skær enderne af bananerne og kog dem i vand med salt og citronsaft i ca. 30 min. Hvis bananerne er lidt modnede, koges de i kortere tid. Når bananerne er møre afkøles de, skrælles og skæres i skiver. Sweet potatoes skæres i tern og koges møre i vand med salt, hvorefter de afkøles.
Til dressingen koges kokosmælken ind til 0,5 dl sammen med tamarin pasta og fintskåret citrongræs. Kokossaften afkøles, røres op med olivenolie og krydres med salt, knust Madagaskar peber, chili samt Martinique rhum. Bland bananer, sweet potatoes, friskrevet kokosnød og fintskåret forårsløg, og vend til sidst det let kogte fiskekød, friskhakkede krydderurter og salt i. Salaten serveres på et friskt blad, fx. et bananblad, med godt brød til.