Logo

Spid med jomfruhummer og fersken

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

på hummerbisque med nye ærter og vanilje
 
12 hele jomfruhummere
3 faste ferskner
200 g bælgede nye ærter
4 små træspid
 
Hummerbisque:
Skallerne fra jomfruhummerne
1 løg
5 fed hvidløg
1 gulerod
1 porre
4 stænger bladselleri
Olie
2 spsk tomatpure
Skal af ½ citron
3 dl tør hvidvin
1 l. hønsefond (hane)
2 l. fiskefond
½ stang polynesisk vanilje
Frisk basilikum
Maizena majsstivelse (kan udelades)
Koldt smør (kan udelades)
Salt, peber
 
Start med at ordne jomfruhummerne:

Bræk halerne fra kroppen og pil dem forsigtigt, uden at de går i stykker.
Gem alle skaller og kroppe til bisquen!
Skær et snit rundt på hver fersken og vrid den over så stenen kan fjernes.
Del de halve ferskner i kvarte, så der i alt er 24 stykker fersken.
Træk skiftevis fersken og jomfruhummerhaler på spiddene med et blad basilikum mellem hver ingredi­ens.
Læg spiddene på køl.
Gem de overskydende stykker fersken til bisquen.
 
Bisque: Rens løg og urter og skær dem i grove stykker.
Varm en tykbundet gryde op med lidt olie.
Svits hummerskaller og -kroppe kraftigt af, tilsæt urter, citronskal og tomatpure og svits det hele grundigt.
Hæld hvidvin på og lad den koge næsten væk, tilsæt derefter fiske- og hønsefond.
Bring suppen i kog og lad koge i max. 20 minutter.
Skum suppen jævnligt for urenheder.
Lad suppe afkøle let og bien d den så med alle skaller og urter og passer den gennem en fin si.
 
Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang og svits både korn og vaniljestang i lidt olie sammen med de tiloversblevne stykker fersken Hæld bisquen over og lad det hele koge jævnt, til smagen er til­pas kraftig.
Smag til med salt og peber, si bisquen og jævn evt. med lidt Maizena majsstivelse.
Lige inden servering tilsættes friske ærter og hakket basilikum.
Rør evt. lidt koldt smør ud i bisquen.
 
Grill spiddene på grillpanden ca. 3 minutter på hver side og krydr med salt og peber.
Anret bisquen i en dyb tallerken med de grillede spid over.

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 749 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Røget laks citrongræsmarineretEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Flødestuvet støvboldEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rørt tatar med det heleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pandekager med isBrug denne nemme opskrift og få pandekager med et friskt pift af citronskal - perfekte...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!